ALLES OVER WHITESTRIPS

Over Crest Whitestrips
Crest Whitestrips zijn plakbare strips (je kunt het vergelijken met plakband) die je op je tanden plakt om ze te bleken. Alle whitestrips bevatten onder andere waterstofperioxide en daarom krijgen wij regelmatig de vraag of de Crest Whitestrips wel veilig zijn om te gebruiken. Op deze pagina willen wij hier iets verder op in gaan.

Zijn Crest Whitestrips veilig om te gebruiken?
Zoals met veel andere beauty producten geldt: Gebruik het met mate 🙂

Haren blonderen, acrylnagels zetten, iedere dag haarlak gebruiken….
Het zijn allemaal dingen die we doen terwijl we weten dat het eigenlijk helemaal niet zo goed voor ons is. Maar toch doen we ze, omdat we er mooi uit willen zien.

Is het dan slecht om dit te doen? Iedereen denkt hier anders over. Daarom is het lastig om te zeggen of je het wel of niet moet gebruiken. Het is een keuze die je zelf moet maken.
Wij denken dat als je de Whitestrips af en toe gebruikt wanneer nodig, of eens per jaar een kuur doet, het niet zoveel kwaad kan. Je moet het alleen niet IEDERE dag gebruiken en dan 2 jaar achter elkaar. Dat doe je tenslotte ook niet met haren verven 🙂

Welke ingredienten zitten er in crest whitestrips?

Hieronder een lijst met alle ingrediënten:

  • Water – Voorkomt dat het polyacrylzuur (carbomeer) de tanden uitdroogt.
  • Glycerin – Dit is een bevochtigingsmiddel, het werkt om gel te verdikken en helpt zo om de gel plakkerig te maken zodat het aan de tanden blijft hechten.
  • Waterstof peroxide – Bleekmiddel

Polyvinylpyrrolidon (PVP) – PVP is oplosbaar in water en polaire solventen zoals alcoholen. Het is een onschadelijke stof, in tegenstelling tot het monomeer dat verdacht wordt kankerverwekkend te zijn. PVP zelf is toegelaten als additief in voedingsmiddelen (E-nummer 1201); het wordt niet door het lichaam opgenomen. Ook in veel cosmetische en farmaceutische producten komt het als hulpstof voor. Het is een kleefmiddel wat bijvoorbeeld ook in haarlak zit.

Polyethyleenglycol (PEG) – PEG is een chemisch weinig reactieve, niet gevaarlijke stof met vele toepassingen in de medische, farmaceutische, cosmetische en andere industriële sectoren, in de celbiologie en archeologie. Deze stof wordt ook gebruikt voor het kleven van de strips.

  • Acrylaat – Soort verdikking wat helpt om de strip in 1 geheel te houden tijdens het gebruik.

Natriumhydroxide – Natriumhydroxide is een sterke base die zowel in het laboratorium als in de industrie veelvuldig wordt gebruikt, onder meer bij de productie van zeep uit vetten (verzeping), kleurstoffen, kunstzijde en cellulose uit hout en stro. Het wordt gebruikt bij de bewerking van katoen en de reiniging van vet, aardolie en petroleum. Regelt de zuurgraad in de strips.

  • Sacharine – Een zoetstof wat zorgt voor een betere smaak (aangezien je de strips op je tanden in je mond plakt..)

Mocht je nog vragen hebben, kun je ons mailen op to:info@dental-white.nl”>info@dental-white.nl