Whitestrips werking

Crest Whitestrips zijn strips die je op je tanden kunt plakken. De strips bevatten een speciale whitening gel die in werking wordt gebracht wanneer je deze aanbrengt op je tanden. Voor het beste resultaat dep je je tanden van tevoren even droog. De meeste Whitestrips houd je 30 minuten op je tanden, waarna je ze kunt verwijderen en weggooien.. De nieuwste versies van de Crest Whitestrips beschikken over de Advanced Seal technologie. Dit houdt in dat de strips nog beter op je tanden blijven zitten; je kunt er zelfs water mee drinken.

De populariteit van Crestwhitestrips is te danken aan het hoge succespercentage. Het kan echter voorkomen dat een klein percentage dat Crest Whitestrips heeft gebruikt niet tevreden is met het resultaat, omdat er geen of weinig verandering te zien is. Dit is vaak simpel op te lossen door te kiezen voor strips met een hogere sterkte.
Als ook de strips met een hogere sterkte niet het gewenste resultaat leveren dan kunnen wij het volgende vaststellen.
De strips zorgen ervoor dat u de natuurlijke witheid van uw tanden terugkrijgt; ze kunnen dus niet nog witter worden dan ze oorspronkelijk waren. Het verschilt per persoon hoe wit de natuurlijke tandkleur is. Wanneer je dus al vrij witte tanden hebt en dan hoogstwaarschijnlijk al tegen je natuurlijke tandkleur aanzit, dan zal het lijken alsof de strips niet of nauwelijks hebben gewerkt. Vervelender is als je natuurlijke tandkleur niet zo wit is als je graag zou willen: de strips kunnen de tandkleur niet witter maken dan je natuurlijke tandkleur. De strips werken dus vooral als je door de jaren heen verkleuring van de tanden hebt verkregen door bijvoorbeeld roken of consumptie van dranken als koffie, thee, wijn, cola, et cetera.

Tanden bleken met Crest whitestrips werkt met hetzelfde principe als tanden bleken bij de tandarts of een tandbleekkliniek. In vergelijking met de Crest Whitestrips wordt bij de tandarts of tandbleekkliniek gebruik gemaakt van bleek met een veel hoger concentratie whitening gel, waardoor de kans op (tijdelijke) tandgevoeligheid veel groter is. Het grote voordeel van de Crest Whitestrips is dat je er gemakkelijk kunt stoppen als je gevoelige tanden krijgt. Je kunt er dan voor kiezen om de kuur niet af te maken, of een paar rustdagen in te lassen. Lees hier meer over tandgevoeligheid.